Vind steun

Littekens helen sneller in de handen van de juiste zorg. Want hoe alleen je je ook voelt,  je hoeft niet alles alleen te kunnen. Deze organisaties verwelkomen je met open hart.  Dat mochten heel wat jongeren uit onze Littekens community zelf ondervinden.
Drop by en give it a shot!

0V0A1886


YAR Vlaanderen biedt deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen.

Yarvlaanderen.be


Iedereen is welkom om met ons te komen chatten. We geven advies en vorming en werken met plegers en slachtoffers van kindermishandeling, verwaarlozing en misbruik en hun families.

Nupraatikerover.be

 

logo-full

LEJO is er voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. We maken jongeren sterker binnen de samenleving én we versterken de samenleving om structureel te veranderen op maat van deze jongeren.

Lejo.be

 

Vzw Jong is het Gentse, particuliere jeugdwelzijnswerk met deelwerkingen in verschillende buurten van de negentiende-eeuwse stadsgordel, het stadscentrum en Nieuw Gent.

Vzwjong.be

 

Habbekrats is een kleurrijke jeugdorganisatie die zich overal in het land inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp.

Habbekrats.be

 

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Overkop.be

 

TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Tejo.be

 

Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar via telefoon, chat en mail. Elk gesprek is anoniem en gratis. Praten kan helpen.

Zelfmoord1813.be

 

Werkgroep Verder na Zelfdoding is het expertisecentrum inzake rouwen na zelfdoding en zorg voor nabestaanden. Ze organiseert lotgenotencontact via praatgroepen, wandelingen, ontmoetingsdagen, chatsessies, een forum e.a

Werkgroepverder.be

 

Awel is een betrouwbaar aanspreekpunt voor kinderen en jongeren, via een voor de hand liggend, gratis en makkelijk bereikbaar contactkanaal. Ze geloven sterk in de kracht van kinderen en jongeren en nemen hen serieus. Ze signaleren waar nodig tendensen.

Awel.be

 

WAT WAT is een platform van meer dan 80 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp.

Watwat.be

 

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Caw.be/jac

 

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke moeilijkheden. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving…

Caw.be

 

Hulp nodig na seksueel geweld? Onze professionele medewerkers staan voor je klaar!

Seksueelgeweld.be

 

De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is

Anbn.be

 

De Druglijn is er voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gokken en gamen. Zoek je informatie of wil je meer weten over preventie? Nood aan een eerste advies of wil je weten waar je terecht kan voor hulp? We bieden iedereen een antwoord op maat.

Druglijn.be

 

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa is er voor iedereen in Vlaanderen en Brussel.

Sensoa.be

 

Professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling

1712.be

 

Fara vzw luistert, informeert en begeleidt vrouwen, koppels en hun omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden.

Fara.be

 

Lumi is een opvang- en infolijn voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur.

Lumi.be

 

een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt.

Weljongniethetero.be

 

VZW ANVASPORT ( Anders Validen Sporten ) is een vereniging die zich inzet voor mensen met een motorische handicap.

Anvasport.be

 

 

Samen met meer dan 30 lidorganisaties en talloze, gemotiveerde vrijwilligers werken we aan een goede opvang en integratie, zodat iedereen zich thuis kan voelen in België. We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat.

Vluchtelingenwerk.be

 

YouthStart is een non profit organisatie die zelfvertrouwen bij kanszoekende jongeren stimuleert en hen de kans biedt om hun ambities waar te maken.

Youthstart.be/

 

Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een beperking voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt.

Arktos.be 

 

De vzw Jongerenatelier stelt zich tot doel om de kansen tot doorstroming naar het reguliere circuit van jongeren uit het deeltijds beroeps secundair onderwijs te vergroten.

Jongerenatelier.be

(Visited 620 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close