Je denkt aan zelfmoord

Soms willen je littekens niet genezen en duwt de shit je zo diep dat eruit stappen de enige uitweg lijkt. Maar dat is niet zo. Er staan op dit moment – nu dus – mensen klaar om naar je te luisteren en concrete hulp te bieden.

Praat er nu meteen over via chat/mail/telefoon

Bij de Zelfmoordlijn 1813 staat er altijd iemand klaar om via de telefoon naar je te luisteren, om mee te chatten of te mailen. Elk gesprek is anoniem en gratis.

Overdag kan je ook terecht bij het JAC voor advies, informatie, een ontmoeting, begeleiding, crisishulp en onderdak.

Trek je schoenen aan

Ben je in de buurt van een OverKop-huis? Je kan er als jongere tijdens de openingsuren gewoon binnen- en buiten stappen. Trek je schoenen aan en stap er naartoe. Het is een veilige plek, waar je gewoon kan chillen of een potje biljart, pingpong of een gezelschapsspel kan spelen. Als je er klaar voor bent, vind je er ook een luisterend oor en kan je er meteen beroep doen op professionele therapeutische hulp. Bij mensen die weten dat over zelfmoord praten niet eenvoudig is.

Littekens werkt nauw samen met OverKop Gent

Andere manieren to cut the crap

Sommige littekens genezen niet vanzelf. Littekens-jongeren vertellen dat ze pas een uitweg vonden, door andere mensen te ontmoeten. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Ze getuigen bij wie ze steun vonden.

(Visited 340 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close