Je voelt je verwaarloosd

Ouders, voogden, plusouders dragen de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor hun kinderen. Het gebrek daaraan kan traumatische gevolgen hebben en op korte en langere termijn je leven overheersen. Blijf niet met je verdriet, je angst en pijn zitten. Praat erover met mensen die je vertrouwt of zet de stap om steun te zoeken bij een organisatie die je op weg kan zetten om een oplossing te vinden.

Praat er nu meteen over via chat/mail/telefoon

Bel naar 1712 de professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling als je onmiddellijk wil geholpen worden.

Ook bij het JAC en “Nu praat ik erover” staan ze klaar om naar je te luisteren.

Overdag kan je ook terecht bij het JAC voor advies, informatie, een ontmoeting, begeleiding, crisishulp en onderdak.

Trek je schoenen aan

Ben je in de buurt van een OverKop-huis? Je kan er als jongere tijdens de openingsuren gewoon binnen- en buiten stappen. Trek je schoenen aan en stap er naartoe. Het is een veilige plek, waar je gewoon kan chillen of een potje biljart, pingpong of een gezelschapsspel kan spelen. Als je er klaar voor bent, vind je er ook een luisterend oor en kan je er meteen beroep doen op professionele therapeutische hulp.

Littekens werkt nauw samen met OverKop Gent

Andere manieren to cut the crap

Sommige littekens genezen niet vanzelf. Littekens-jongeren vertellen dat ze pas een uitweg vonden, door andere mensen te ontmoeten. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Ze getuigen bij wie ze steun vonden.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close