Je zit in de knoop met gender en seksualiteit

Je seksuele identiteit, lichaam of genderidentiteit passen niet altijd binnen de traditionele ideeën van hetero, man of vrouw. Daar is natuurlijk niets mis mee maar het kan de oorzaak zijn van twijfels. Vooral omdat onze maatschappij voorgeprogrammeerd is met normen en (gender)rollen die niet altijd stroken met de realiteit.

Ervaar je twijfels of problemen omdat je seksualiteit, genderbeleving of lichaam niet helemaal overeenkomen met de verwachtingen van je omgeving? Kan je een gesprek gebruiken? Er zijn heel wat mensen en LGBTQ+-organisaties die je kunnen ondersteunen bij moeilijke beslissingen of in situaties waarin je zelf de weg bent kwijtgeraakt.

Praat er nu meteen over via chat/mail/telefoon

Bij het JAC staan ze klaar om naar je te luisteren.

Overdag kan je ook terecht bij het “Wel Jong” voor advies, informatie, een ontmoeting en begeleiding.

Trek je schoenen aan

Ben je in de buurt van een OverKop-huis? Je kan er als jongere tijdens de openingsuren gewoon binnen- en buiten stappen. Trek je schoenen aan en stap er naartoe. Het is een veilige plek, waar je gewoon kan chillen of een potje biljart, pingpong of een gezelschapsspel kan spelen. Als je er klaar voor bent, vind je er ook een luisterend oor en kan je er meteen beroep doen op professionele therapeutische hulp.

Littekens werkt nauw samen met OverKop Gent

Andere manieren to cut the crap

Sommige littekens genezen niet vanzelf. Littekens-jongeren vertellen dat ze pas een uitweg vonden, door andere mensen te ontmoeten. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Ze getuigen bij wie ze steun vonden.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close