Je bent verslaafd

Je bent verslaafd als je leven in grote mate bepaald wordt door het gebruik van middelen zoals alcohol, nicotine, drugs of medicatie. Ook je constante behoefte aan bijvoorbeeld gokken, gamen of seks kan er de oorzaak van zijn dat je de controle over je leven verliest. Dat is gevaarlijk voor je mentaal welzijn of je fysieke gezondheid. Vaak ben je ook niet meer in staat tot een harmonische relatie met de mensen in je omgeving.

Schaamte en afhankelijkheid kunnen dan weer verhinderen dat je erover praat met mensen die je vertrouwt.

Praat er nu meteen over via chat/mail/telefoon

Bij de druglijn staan er mensen klaar om jou te helpen.

Overdag kan je ook terecht bij het JAC voor advies, informatie, een ontmoeting, begeleiding, crisishulp en onderdak.

Trek je schoenen aan

Ben je in de buurt van een OverKop-huis? Je kan er als jongere tijdens de openingsuren gewoon binnen- en buiten stappen. Trek je schoenen aan en stap er naartoe. Het is een veilige plek, waar je gewoon kan chillen of een potje biljart, pingpong of een gezelschapsspel kan spelen. Als je er klaar voor bent, vind je er ook een luisterend oor en kan je er meteen beroep doen op professionele therapeutische hulp.

Littekens werkt nauw samen met OverKop Gent

Andere manieren to cut the crap

Sommige littekens genezen niet vanzelf. Littekens-jongeren vertellen dat ze pas een uitweg vonden, door andere mensen te ontmoeten. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Ze getuigen bij wie ze steun vonden.

(Visited 288 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close