Ik ben Serdi en ben als jongste opgegroeid in een gezin met 6 kinderen. Mijn ouders stierven in een auto-ongeluk in Turkije toen ik 6 jaar was. Ik zat toen het accident gebeurde op de schoot van mijn mama.

Van het internaat naar een instelling en de jeugdgevangenis

Na 6 maanden in coma, werd ik wakker in het AZ Sint-Lucas. Daarna werd ik overgeplaatst naar een instelling en tenslotte kwam ik in de jeugdgevangenis terecht. Op mijn 18de kwam ik vrij.

Beatboxen redde mijn leven

Ik huilde iedere dag. Tot ik op mijn 10de mezelf moed insprak en er vanuit ben gegaan dat ik mijn ouders constant met me meedraag. Zo huilen ze met me mee, als ik verdrietig ben. Maar zijn ze ook gelukkig op de momenten dat ik dat ben.

Ik leerde rond die leeftijd beatboxen via een vriend. Zakgeld, spelletjes of computergames had ik niet. Ik had alleen mijn mond. Dus heb ik mijn pijn verwerkt via het beatboxen.

Op een podium voel ik me echt thuis

Toen ik 12 was, liep ik weg van huis. Ik ben toen voor de eerste keer met Habbekrats in contact gekomen. Daar leerde ik toneel spelen, rappen en dansen. Alleen op het podium voelde ik me écht thuis.

De hel en het paradijs

Op mijn 15de zat ik in een gesloten instelling met hele zware profielen. Ik moest dagelijks vechten om te overleven. De hoofdopvoeder sprak me aan en gaf me een boodschap mee: “Als je in je jeugd de hel meemaakt, dan bereik je het paradijs als je op eigen benen staat”. Deze zin is heel hard binnengekomen.

Ik verwezenlijkte mijn droom

Toen ik 18 werd, ging ik alleen wonen. Ik heb hard gevochten om mijn dromen te verwezenlijken. Via Union-Suspecte, een Gents theatergezelschap, groeide ik door naar de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Daarna richtte ik mijn eigen theaterproductie op, TransfoCollect.

Littekens Ambassadeur

Ambassadeur worden van Littekens? Onmiddellijk!

Leer uit je fouten en los ze op, dat is mijn boodschap. Op die manier kom je altijd een stapje dichter bij je eigen paradijs. Vroeger liep ik weg van ‘putten’, nu zoek ik ze op. In hoe meer putten je valt, hoe meer je leert… en hoe sterker je wordt.

Bekijk Serdi zijn mini-documentaire

Serdi maakte samen met Stad Gent een mini-docu over z’n leven.

Volg Serdi via @serdi1988 en bekijk z’n Youtube channel.

(Visited 1.630 times, 1 visits today)

Zelf een story die je wil delen?

Contacteer ons

Steun ons

Word partner
Close