Over Littekens

Littekens is een weefsel van en voor (jonge) mensen met emotionele littekens.

Voor wie het gevoel kent dat alles in het leven helemaal verkeerd kan gaan en je in die diepste shit amper nog wil bestaan. Sommigen hebben ondertussen een goeie flow te pakken, anderen zijn nog onderweg. We inspireren elkaar door (op zoek naar) onszelf te zijn. Littekens is een plek to get your life back on track.

Littekens VZW heeft als doel jongeren een “klik” te laten maken, hun eigenwaarde terug op te eisen, hulp te zoeken, een opleiding of een job te vinden.

Een raakpunt tussen jongeren, hulpverlening en duurzame ondernemingen

In ons netwerk wijzen we elkaar de weg naar passende hulpverlening of die duurzame ondernemingen die Littekens jongeren met open armen willen verwelkomen. Iedereen kan en mag ons materiaal gebruiken om andere jonge mensen te inspireren. 

Meer stabiliteit door zinvol werk

Los van de persoonlijke drama’s zijn we ook niet ongevoelig voor het maatschappelijk potentieel dat verloren gaat. Op een ogenblik dat bedrijven smeken om mensen, is het pijnlijk om zien dat zoveel talent en mensen met skills onbereikbaar blijven. Terwijl een job nu juist een manier is om je eigenwaarde en structuur terug te vinden en nieuwe mensen te leren kennen die je op een frisse manier naar de wereld leren kijken. Die twee werelden vinden op de reguliere arbeidsmarkt echter geen connectie.

Wij geloven dat littekens je net extra drive kunnen geven. En we zijn niet alleen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat zinvol werk voor heel wat stabiliteit zorgt maken we samen met ivzw Jobroad en andere bedrijfspartners  de brug tussen jonge mensen met emotionele littekens en de arbeidsmarkt.

Let’s get back on track together

Laat je inspireren en ga met ons mee op zoek naar een job waar je je goesting in kwijt kan. Een safe haven waar je geapprecieerd wordt voor wie je bent en wat je doet. Want als je zo’n plek vindt,  voelt leven niet langer als overleven.

Don’t let your wounds make you become someone you’re not,
Matthieu Voet (he/him) – Founder Littekens VZW

(Visited 2.340 times, 1 visits today)

Zelf een story die je wil delen?

Contacteer ons

Steun ons

Word partner

Comments are closed.

Close