Maakte je seksueel grensoverschrijdend gedrag mee, of zag je het gebeuren? Hier kan kan je terecht voor een gratis en anoniem gesprek: JAC, 1712, Nu praat ik erover, 106 tele-onthaal.

Waarom ik mijn verhaal over seksueel misbruik eerst anoniem wou delen

Littekens is de plaats waar ik mijn verhaal over seksueel misbruik deelde onder de naam Caro Nomen Nescio.

Waarom anoniem? Om mijn familie te beschermen, om hen niet in de problemen te brengen en vooral om de familiebanden die er nu zijn niet te verpesten. Tot ik aan enkele familieleden vertelde dat ik mijn verhaal online had gedeeld en hun reactie niet boosheid was maar acceptatie. Dat deed me beslissen om toch bekend te maken wie er achter Caro schuilgaat.

Ik wil me niet meer verstoppen, ik ben Annelies

Caro dat ben ik en ik ben Annelies Van Himst, 29 jaar en gepassioneerd door dans, muziek, theater, sport en cijfers.

Dans heeft me gered

Dans is mijn allergrootste passie, waar ik mijn emoties in kwijt kan. Wanneer ik me zo slecht voel dat ik het niet onder woorden kan brengen dan is dans mijn oplossing. Dan voel ik weer waarom ik leef, waarom ik vecht tegen alle nare herinneringen.

Want die herinneringen zijn niet weg, ook al is het al zo lang geleden. Ze blijven een deel van mezelf.

Die ik mag er ook zijn, die ik moet zich niet verstoppen achter een anoniem account.

Het grote taboe en waarom ik zo lang gewacht heb om m’n verhaal te vertellen

Wij (slachtoffers) praten niet zomaar over wat er is gebeurd. Als mensen een ongeval hebben gehad, wordt er wel over gepraat op café ofzo. Over misbruik niet. Dat is nog een zwaar taboe thema. Mensen durven dat niet. Mij werd ook direct gezegd dit nooit te vertellen tegen iemand. Dus zweeg ik. Ook in de maatschappij komt dit maar weinig aan bod, zeker toen ik jonger was en dat zorgt ervoor dat het taboe zo groot blijft.

Ondertussen wordt er al geregeld gesproken over grensoverschrijdend gedrag in de media, tv, …- wereld maar nog maar heel weinig over seksueel geweld binnen een familiecontext.

Daarom wil ik nog meer mijn boodschap overbrengen en laten zien wie ik ben. Laten zien dat je je niet moet verstoppen. Je mag zijn wie je bent want je bent zoveel meer dan het seksueel misbruik.

Maakte je seksueel grensoverschrijdend gedrag mee, of zag je het gebeuren? Hier kan kan je terecht voor een gratis en anoniem gesprek: JAC, 1712, Nu praat ik erover, 106 tele-onthaal.

Ja, er is een (liefdes)leven na seksueel misbuik

Ik ben ook partner van een fantastische vriend die mijn steun en toeverlaat is in alles. Wij vullen elkaar aan en het respect dat hij toont naar mij is gewoon geweldig. Lange tijd geloofde ik niet dat een relatie mogelijk zou zijn voor iemand zoals ik. Wie wil er nu samen zijn met iemand die niet altijd seks wil, die af en toe “neen” zegt, iemand die in paniek schiet terwijl je bezig bent. Maar wanneer iemand echt van je houdt dan doet die alles voor je en dan heeft die ook respect voor wat er gebeurt.

Je bent écht niet alleen en het is nooit jouw schuld

Ik wil door bekend te maken wie ik ben, mijn boodschap nog meer kracht bij zetten. Ik wil meegeven dat je niet alleen bent, dat je je niet hoeft te verstoppen, dat je mag zijn wie je bent en wanneer iemand ook maar iets doet dat jij niet ok vindt, dat je dan durft te praten.

Stuur een berichtje naar mij, naar Littekens, naar een goeie vriend/vriendin, naar een familielid die je vertrouwt en als je echt durft; ga naar de politie of het JAC. Zij kunnen je verder helpen. Mijn allergrootste boodschap is nog HET IS NIET JOUW SCHULD, jij hebt er niet om gevraagd, jij hebt niks verkeerd gedaan. Wanneer iemand jou pijn doet, is die andere in fout en niet jij.

Je bent niet alleen en je verdient het hoe dan ook om te leven en van jouw leven iets te maken wat jij wil. Je verdient het geluk elke dag opnieuw.

Maakte je seksueel grensoverschrijdend gedrag mee, of zag je het gebeuren? Hier kan kan je terecht voor een gratis en anoniem gesprek: JAC, 1712, Nu praat ik erover, 106 tele-onthaal.

(Visited 828 times, 1 visits today)

Zelf een story die je wil delen?

Contacteer ons

Steun ons

Word partner
Close